Všechny projekty

Bistro Kačák

  • Ubytování, stravování a pohostinství
  • Hlavní město Praha
Bistro Kačák
Kam to chcete se svým podnikáním dotáhnout?

Ačkoliv jsem vystudoval cestovní ruch, již od mládí jsem brigádničil v gastro provozech. Vaření bylo odjakživa mojí vášní, stejně jako cestování. Před necelými dvěmi lety jsem dostal nabídku otevření bistra v městské části Praha- Slivenec. Ačkoliv mne od toho každý odrazoval, a to nejen proto, že na daném místě nevydržel žádný provozovatel déle než rok… Nakonec jsem nabídku přijal a mohl tak spojit své dvě vášně - cestování a vaření. Každý týden obměňuji menu, které je vždy inspirované kuchyní z nějaké země, kterou jsem navštívil. Mým momentální cílem je dostat se do Hejlíkovi “Gastro mapy”. Nejen k tomu potřebuji hezké a funkční webové stránky a celkově lepší propagaci a aktivnější sociální sítě, na což momentálně nejsou finance. Dalším dlouhodobějším cílem je větší zapojení handicapovaných lidí. V minulosti jsem působil jako pracovník v sociálních službách a správce objektu v chráněném bydlení. K znevýhodněným osobám mám tedy blízko a práce s nimi mne velice baví. Již u mne osoby OZP pracují. Rád bych tyto pozice ale rozšířil a spolupracoval více s neziskovým sektorem. https://instagram.com/bistro_kacak?igshid=MzRlODBiNWFlZA==

Jak se rádi vzděláváte v rámci svého podnikání?

Jelikož původním vzděláním nejsem kuchař, ani číšník, dodělávám si v průběhu nejrůznější kurzy z oblasti barmanství, baristiky, atd. Někdy mne mrzí, ze se nemohu vzdělávat více, a to s ohledem na mé malé časové možnosti- jsem majitel, kuchař, provozní, správce sítí a někdy i barista v jedné osobě.